Milletvekili Faruk Pınarbaşı,Fıstık Üreticileriyle Bir Araya Geldi

​12.08.2024

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Av. Mehmet Faruk PINARBAŞI, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası’nın daveti üzerine fıstık üreticileriyle Birecik’te buluştu. Birecik TSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Pınarbaşı fıstık üreticilerinin sorunlarını dinledi ve çözüm önerilerini paylaştı.

PINARBAŞI, Karadeniz’deki fındık üreticilerine sağlanan destekleri örnek göstererek, fıstık üreticilerinin de hak ettiği değeri alması gerektiğini vurguladı. “Fındık nasıl destekleniyorsa, biz de fıstığın hak ettiği değeri almasını istiyoruz. Bunun için birlik olmalıyız,” diyen Pınarbaşı, fıstık için bir taban fiyat belirlenmesi ve kooperatif kurulması gerektiğini ifade etti.

Kooperatif kurulması için gerekli girişimlerde bulunacağını belirten Pınarbaşı, bu süreçte üreticilerin sabırlı olmasını istedi. Ayrıca, kurulacak kooperatif sayesinde fıstığın dünya ve Avrupa piyasalarında hak ettiği değeri bulacağını ve fiyatının katlanarak artacağını söyledi.

Pınarbaşı, üreticilerin diğer bir sorunu olan yüksek devlüp fiyatları hakkında da devlüp  işletmeleriyle görüşüp gerekli düzenlemelerin yapılacağını dile getirdi.

Toplantıya, Milletvekili PINARBAŞI’nın yanı sıra AK Parti Birecik İlçe Başkanı Halil Yavuz, Birecik TSO Yönetim Kurulu  Başkanı Sadettin BİLGİN, Ticaret odası üyeleri ve çok sayıda fıstık üreticisi katıldı.